Temporary Thimber Theatre

Un progetto del teatro ecologico. Menzione speciale da parte della giuria

Project a theatre in the historical city center of a middle-little town is a important operation for the city culture and its sociality. The theatre became a new collective space for the city and is located in a sensible spot in front of the Sint-Jan Evangelist Cathedral. The project site is caracterized by trees that settled the free public space. The concept expected the creation of a covert square and a open air square. The covert square (that includes the foyer, a bar and the theater service spaces) introduce the visitors to the public square dominated by the theatre tower and to a large public terrace. An orizontal slab -a combinated structure composed by an iron frame and a wooden slab- divided the two squares; two essential volumes define (made with wooden structure and wooden trim) determine the theatre structure: a cube generate the external volume of the complex, another one come out form the firts one to show the theatre inner space.

La scheda di progetto

Hertogenbosch, Netherlands

Indirizzo

Comune di Hertogenbosch

Cliente

2013

Anno

Project Gallery